czwartek, 4 czerwca 2015

Colesław

Klasyczna sałatka colesław przygotowana z młodej kapusty z lekkim dresingiem na bazie jogurtu jest świetnym dodatkiem do dan mięsnych, ryb a nawet burgerów.






Składniki:

główka młodej kapusty

marchew

1-2 szalotki

½ pęczka koperku

łyżka majonezu

3 łyżki jogurtu greckiego

łyżeczka musztardy Dijon

sok z ½ cytryny

sól, czarny pieprz



Sposób przygotowania:

Kapustę drobno posiekać. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szalotki obrać i zetrzeć na małych oczkach. Warzywa umieścić w salaterce. W małej miseczce wymieszać majonez, jogurt, musztardę, sok z cytryny, koperek i przyprawy. Dresing dodać do warzyw dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić jeszcze solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly