Klasyczna
sałatka colesław przygotowana z młodej kapusty z lekkim dresingiem
na bazie jogurtu jest świetnym dodatkiem do dan mięsnych, ryb a
nawet burgerów.
Składniki:
główka
młodej kapusty
marchew
1-2
szalotki
½
pęczka koperku
łyżka
majonezu
3
łyżki jogurtu greckiego
łyżeczka
musztardy Dijon
sok
z ½ cytryny
sól,
czarny pieprz
Sposób
przygotowania:
Kapustę drobno
posiekać. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych
oczkach. Szalotki obrać i zetrzeć na małych oczkach. Warzywa
umieścić w salaterce. W małej miseczce wymieszać majonez, jogurt,
musztardę, sok z cytryny, koperek i przyprawy. Dresing dodać do
warzyw dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić jeszcze
solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz