Zdrowy
i niskokaloryczny deser na bazie malin z dodatkiem jagód goji i
pełnoziarnistej kruszonki z płatkami owsianymi. Idealna propozycja
na coś słodkiego dla osób dbających o wagę.
Składniki:
(na
4 porcje)
maliny (świeże lub mrożone)
4 łyżki jagód goji
½ szklanki płatków owsianych górskich
¼ szklanki mąki razowej typ 2000
maliny (świeże lub mrożone)
4 łyżki jagód goji
½ szklanki płatków owsianych górskich
¼ szklanki mąki razowej typ 2000
¼
szklanki maki pszennej typ 500
30 g masła
fruktoza/cukier trzcinowy do smaku
30 g masła
fruktoza/cukier trzcinowy do smaku
Sposób
przygotowania:
W
kokilkach układamy maliny. Do każdej z miseczek dodajemy łyżkę
jagód goji i mieszamy. Z płatków owsianych, mąki, masła i
fruktozy/cukru trzcinowego zagniatamy kruszonkę tak aby miała
konsystencje mokrego piasku. Jeśli jest zbyt sucha dodajmy trochę
masła. Kruszonką przykrywamy owoce i zapiekamy 15-18 minut w 180
stopniach C. Najlepsze jeszcze ciepłe ;)
Mniam, uwielbiam crumble, a jeszcze bardziej lubie je w formie tarteletek :)
OdpowiedzUsuń