Faszerowane
jajka są hitem przystawek chyba w większości polskich domów. Czym
je wypełnimy pozostaje tylko sprawą naszej wyobraźni i gustu.
Proponuję dla urozmaicenia farsz curry i wesołą formę kaczuszek.
Składniki:
8
jajek
150g serka śmietankowego kanapkowego
sól, biały pieprz, curry
do dekoracji:
ziarna pieprzu, marchew,
150g serka śmietankowego kanapkowego
sól, biały pieprz, curry
do dekoracji:
ziarna pieprzu, marchew,
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy.
Odcinamy wierzch i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie
ugniatamy dokładnie widelcem. Do żółtek dodajemy serek
śmietankowy i dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku solą,
białym pieprzem oraz przyprawą curry.
Pastę
przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Dekorujemy
robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu i dzióbek z marchewki.
Czas
przygotowania: 25’
Poziom
trudności: łatwe
Ilość
szt: 8
Kaloryczność:
130 kcal/szt
Bardzo fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńtakie śmieszne :)) świetny pomysł
OdpowiedzUsuń