piątek, 13 lutego 2015

Zakochane jajka w parówce

Jutro Walentynki! Z tej okazji nie mogło zabraknąć walentynkowego posta, mimo iż... osobiście to święto kojarzy mi się z kiczowatymi, czerwonymi serduszkami wyskakującymi z każdej lodówki. 
 Kochajcie się zawsze (nie tylko 14.02.) i okazujcie sobie tę miłość... 
choćby w formie serduszkowego jajka podanego do łóżka. 

 


Składniki:
parówki
jajka (tyle ile parówek)
łyżka masła
łyżka oliwy
sól, pieprz, ostra papryka
koperek/szczypiorek do posypania



Sposób przygotowania
Masło rozgrzewamy z oliwą. Parówki przekrawamy na pól pozostawiając około 1cm nie przecięte. Parówkę wywijamy w kształt serca i spinamy wykałaczką. Podsmażamy z jednej strony. Przewracamy na drugą stronę i wbijamy jajko. Doprawiamy. Smażymy aż białko się zetnie (można pod przykryciem). Posypujemy świeżym koperkiem/natka pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly