Jutro Walentynki! Z tej okazji nie mogło zabraknąć walentynkowego posta, mimo iż... osobiście to święto kojarzy mi się z kiczowatymi, czerwonymi serduszkami wyskakującymi z każdej lodówki.
Kochajcie się zawsze (nie tylko 14.02.) i okazujcie sobie tę miłość...
choćby w formie serduszkowego jajka podanego do łóżka.
parówki
jajka (tyle ile parówek)
łyżka masła
łyżka oliwy
sól, pieprz, ostra papryka
koperek/szczypiorek do posypania
Sposób przygotowania
Masło rozgrzewamy z oliwą. Parówki przekrawamy na pól
pozostawiając około 1cm nie przecięte. Parówkę wywijamy w kształt serca i
spinamy wykałaczką. Podsmażamy z jednej strony. Przewracamy na drugą
stronę i wbijamy jajko. Doprawiamy. Smażymy aż białko się zetnie (można
pod przykryciem). Posypujemy świeżym koperkiem/natka pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz