poniedziałek, 5 stycznia 2015

Sałatka z selerem i żurawiną

Sałatka którą w naszej rodzinie przygotowuje każdy na różne okoliczności. Przy czym każdy modyfikuje ją z ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ja do wariantu podstawowego dodałem chrupiące orzechy i seler naciowy, które doskonale się komponują i łamią słodki smak żurawiny.






Składniki:

słoik selera konserwowego
2 łodygi selera naciowego
duża garść suszonej żurawiny
garść posiekanych orzechów lub migdałów bez skórki
3 łyżki majonezu
sól. pieprz


Sposób przygotowania:

Seler konserwowy odsączamy. Seler naciowy i orzechy/migdały drobno siekamy. Selery, orzechy, żurawinę i majonez łączymy, zostawiając nieco żurawiny i orzechów do dekoracji. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Posypujemy pozostawionymi orzechami i żurawiną.

1 komentarz:

  1. Brzmi ciekawie, wszystkie składniki z osobna lubię, ale nie umiem wyobrazić sobie całości. Dlatego trzeba będzie spróbować! :))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly