Pasta z makreli
często gości w moim domu jako dodatek do pieczywa na kolację
(niekoniecznie w piątek). Makrela jest świetnym źródłem białka
oraz kwasów omega-3 a cebula i szczypiorek mają właściwości
bakteriobójcze i poprawiają odporność organizmu.
Składniki:
2 średnie
makrele
2 szalotki
pół pęczka szczypiorku
pól puszki kukurydzy
2 szalotki
pół pęczka szczypiorku
pól puszki kukurydzy
majonez
biały pieprz
biały pieprz
Sposób
przygotowania:
Makrele dokładnie
obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek i
szalotki drobno siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki
wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez wg
gustu. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Serwujemy z świeżym
pieczywem.
Kocham wszelkiego rodzaju pasty !
OdpowiedzUsuń