piątek, 9 stycznia 2015

Pasta z makreli

Pasta z makreli często gości w moim domu jako dodatek do pieczywa na kolację (niekoniecznie w piątek). Makrela jest świetnym źródłem białka oraz kwasów omega-3 a cebula i szczypiorek mają właściwości bakteriobójcze i poprawiają odporność organizmu.




Składniki:

2 średnie makrele
2 szalotki
pół pęczka szczypiorku
pól puszki kukurydzy

majonez
biały pieprz

Sposób przygotowania:

Makrele dokładnie obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek i szalotki drobno siekamy. Kukurydze odsączamy z zalewy. Składniki wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez wg gustu. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Serwujemy z świeżym pieczywem.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly