sobota, 13 września 2014

Sałatka z kuskusem i fetą

Ekspresowa sałatka gotowa w 10 minut. Kolorowa, pełna witamin i wartościowej kaszy. Sprawdzi się, jako smaczna przystawka lub samodzielne danie.






SKŁADNIKI:

Szklanka kaszy kuskus

Bulion warzywny lub drobiowy

¾ szklanki mrożonego groszku

Pól [pęczka dymki

Pęczek rzodkiewki

Płatki papryki

Sos sałatkowy ziołowy



WYKONANIE:


Kaszę zalewamy gotującym się bulionem taka, aby płynu było około 1cm ponad kaszę. Przykrywamy i pozostawiamy do napęcznienia. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 minuty. Przelewamy zimna wodą. Dymkę drobno siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki. Kaszę, groszek, rzodkiewki i dymkę mieszamy. Na wierzchu sałatki wykładamy plastry sera feta. Przygotowujemy sos sałatkowy i polewamy nim całość.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly