Ekspresowa
sałatka gotowa w 10 minut. Kolorowa, pełna witamin i wartościowej
kaszy. Sprawdzi się, jako smaczna przystawka lub samodzielne danie.
SKŁADNIKI:
Szklanka
kaszy kuskus
Bulion
warzywny lub drobiowy
¾
szklanki mrożonego groszku
Pól
[pęczka dymki
Pęczek
rzodkiewki
Płatki
papryki
Sos
sałatkowy ziołowy
WYKONANIE:
Kaszę
zalewamy gotującym się bulionem taka, aby płynu było około 1cm
ponad kaszę. Przykrywamy i pozostawiamy do napęcznienia. Groszek
gotujemy w osolonym wrzątku przez 2 minuty. Przelewamy zimna wodą.
Dymkę drobno siekamy. Rzodkiewki myjemy i kroimy na ćwiartki.
Kaszę, groszek, rzodkiewki i dymkę mieszamy. Na wierzchu sałatki
wykładamy plastry sera feta. Przygotowujemy sos sałatkowy i
polewamy nim całość.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz