Z wiśni można przygotować tysiąc dań. Zapraszam na jedno z najlepszych z nich. Żelowane wiśnie lub jak kto woli naturalny kisiel z wiśniami. Pychota! Można jeść go samego lub używać jako dodatek do lodów, gofrów deserów. Zamknięte w słoiku będą pysznym wspomnieniem lata w zimowy dzień. Polecam spróbować... zakochacie się:)
Żelowane wiśnie z chilli
SKŁADNIKI:
1,5kg wydrylowanych wiśni
3 szklanki wody
1,5 szklanki cukru
cała papryczka chilli
6 łyżek maki ziemniaczanej
WYKONANIE:
3 szklanki wody
1,5 szklanki cukru
cała papryczka chilli
6 łyżek maki ziemniaczanej
WYKONANIE:
Wiśnie umieścić w dużym garnku. Zalać wodą oraz dodać cukier i
papryczkę chilli. Gotować na wolnym ogniu 15 minut od zagotowania.
Wyciągnąć papryczkę.
Mąkę ziemniaczaną zmieszać z niewielką ilością wody. Dodać do
gotujących się wiśni i energicznie mieszać. Zdjęć z ognia i
gorące rozlać do wysterylizowanych słoików. Pasteryzować przez
15minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz