Śniadaniowa
owsianka z Wielkiej Brytanii. Zakochałam się w niej pracując
w UK i przywiozłam ze sobą recepturę. Jest szybka i łatwa w
przygotowaniu na zdrowe śniadanie, a także doskonale reguluje pracę
jelit. Mój syn ją kocha, a ja razem z nim :)
Oatmeal
porridge
SKŁADNIKI:
60
g otrębów owsianych
400ml mleka (lub wody)
łyżeczka cukru
szczypta soli
miód
400ml mleka (lub wody)
łyżeczka cukru
szczypta soli
miód
świeże
owoce (maliny, truskawki, jagody, porzeczki, jeżyny itp)
WYKONANIE:
Płatki
owsiane wsypujemy do garnka o grubym dnie i zalewamy mlekiem lub
ewentualnie wodą jeśli ktoś nie lubi mleka. Dodać sól i cukier.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minuty,
ciągle mieszając. Przelać do miseczek i skropić miodem wg.
Uznania lub posypać świeżymi owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz