Szybkie
w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na
imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione
delikatnym serkiem lekko pikantną rukolą, papryką, ogórkiem i
awokado są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.
Składniki:
4
duże placki tortilla
serek
kanapkowy śmietankowy
rukola
1
papryka czerwona
1
ogórek wężowy
1
awokado
szklanka
posiekanych orzechów włoskich
Sposób
przygotowania:
Placki
tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko
zbrązowieją.
Na
placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy
prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą
warstwą na serku kanapkowym razem z rukolą. Paprykę, ogórka i
awokado myjemy i kroimy w podłużne kawałki. Warzywa układamy
równomiernie na placku z rukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon.
Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym
nożem na 5 kawałków.
Czas
przygotowania: 45'
Trudność:
łatwe
Kaloryczność:
410 kcal / porcja
Na pewno wyśmienicie smakują. Narobiłaś mi ochotę na wrapa, którego zrobię sobie pewnie po pracy. Nie mogę zbytnio jeść mięsa więc to będzie dla mnie idealna kolacja.
OdpowiedzUsuńinstytucje, sklep www, powód, kupić, towary
OdpowiedzUsuń