środa, 4 października 2017

Owsianka z orzechami, rodzynkami i masłem orzechowym

Przepyszna, zdrowa propozycja śniadaniowa. Owsianka podwójnie orzechowa z naturalną słodyczą rodzynek. Doskonale smakuje z dodatkiem świeżych sezonowych owoców jak truskawki czy borówki.



Składniki:
(na jedną porcję)
2 czubate łyżki płatków owsianych
Szklanka mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
Łyżka masła orzechowego
łyżka pestek dyni
łyżka rodzynek
2-3 łyżki orzechów włoskich

Do podania:
Świeże owoce sezonowe

Sposób przygotowania:

Płatki owsiane, orzechy, masło orzechowe, pestki dyni oraz rodzynki wkładamy do niedużego garnka i zalewamy mlekiem. Gotujemy do uzyskania kleistej konsystencji około 5-6 minut.
Serwujemy na ciepło z świeżymi owocami, posypane orzechami.





1 komentarz:

  1. Najlepsze w tym przepisie jest to, że jest bardzo prosty, a sam deser bardzo łatwy w przygotowaniu. Coś pysznego i zdrowego zwłaszcza dla miłośników smaku orzechów oraz masła orzechowego. Fajnie, że podstawą jest bardzo zdrowa owsianka. :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly