Przepyszna, zdrowa
propozycja śniadaniowa. Owsianka podwójnie orzechowa z naturalną
słodyczą rodzynek. Doskonale smakuje z dodatkiem świeżych
sezonowych owoców jak truskawki czy borówki.
Składniki:
(na jedną porcję)
2 czubate łyżki płatków owsianych
Szklanka mleka (roślinnego lub
zwierzęcego)
Łyżka masła orzechowego
łyżka pestek dyni
łyżka rodzynek
2-3 łyżki orzechów włoskich
Do podania:
Świeże owoce sezonowe
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane,
orzechy, masło orzechowe, pestki dyni oraz rodzynki wkładamy do
niedużego garnka i zalewamy mlekiem. Gotujemy do uzyskania kleistej
konsystencji około 5-6 minut.
Serwujemy na ciepło
z świeżymi owocami, posypane orzechami.
Najlepsze w tym przepisie jest to, że jest bardzo prosty, a sam deser bardzo łatwy w przygotowaniu. Coś pysznego i zdrowego zwłaszcza dla miłośników smaku orzechów oraz masła orzechowego. Fajnie, że podstawą jest bardzo zdrowa owsianka. :)
OdpowiedzUsuń