poniedziałek, 13 marca 2017

Jajka faszerowane kawiorem

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. Wersja z czarnym kawiorem jest bardzo smaczna i elegancka. Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole.

 


Składniki:
6 jajek
2 łyżki czarnego kawioru
2 łyżki majonezu
łyżka musztardy sarepskiej lub francuskiej
sól, czarny pieprze
kiełki pora lub inne dowolne lub rzeżucha

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki. Kawior mieszamy z majonezem i musztardą, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym . Na każdą połówkę nakładamy łyżkę farszu z kawiorem. Udekorować kiełkami pora lub rzeżuchą, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.




1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly