Uwielbiam
faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu
można modyfikować ich smak. Wersja z czarnym kawiorem jest bardzo
smaczna i elegancka. Świetnie sprawdzi się na wielkanocnym stole.
Składniki:
6
jajek
2
łyżki czarnego kawioru
2
łyżki majonezu
łyżka
musztardy sarepskiej lub francuskiej
sól,
czarny pieprze
kiełki
pora lub inne dowolne lub rzeżucha
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i
przekrawamy na połówki. Kawior mieszamy z majonezem i musztardą,
doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym . Na każdą
połówkę nakładamy łyżkę farszu z kawiorem. Udekorować
kiełkami pora lub rzeżuchą, doprawić solą i świeżo zmielonym
pieprzem.
wiosennie u Ciebie
OdpowiedzUsuń