poniedziałek, 22 sierpnia 2016

Łosoś pieczony z pomidorami i papryką

Zapraszam na pysznego łososia skąpanego w aromatycznych pomidorach i papryce, z nutą cytrynki. Upieczony w foli bez dodatku tłuszczu w warzywnym towarzystwie będzie przepysznym i bardzo zdrowym obiadem (nie tylko w piątek).

SKŁADNIKI:

800g fileta z łososia
Sok i skórka z ½ cytryny
1/2 strąka czerwonej papryki
2 pomidory
Biała cebula
biały pieprz





SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Łososia skrobiemy z łusek, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy z obu tron białym pieprzem. Warzywa myjemy, pomidory kroimy w duża kostkę paprykę w paski, cebule w piórka. Kawałek łososia układamy na podwójnej warstwie foli aluminiowej, posypujemy papryką, cebulą i pomidorem. Skrapiamy cytryną. Zawijamy szczelnie. Pieczemy w 180 stopniach C prze 20-25 minut. Serwujemy posypanego skórka cytrynową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly