Pyszna
sałatka z lekko słodkawych pieczonych buraków, złamanych smakiem
jogurtu naturalnego, chrupiących orzechów i wyrazistego
szczypiorku. Świetna jako dodatek do dań rybnych i mięsnych lub jako lekki posiłek.
Składniki:
1
kg buraków
250g
jogurtu greckiego
pęczek
szczypiorku
50g
łuskanych orzechów włoskich
sól,
czarny pieprz
Sposób
przygotowania:
Buraki
szorujemy i każdy osobno zawijamy w folię aluminiową. Pieczmy w
180 stopniach C przez około 60 minut. Studzimy i obieramy ze skórki.
Kroimy w niewielką kostkę.
Buraki
łączymy z jogurtem greckim, drobno pokrojonym szczypiorkiem oraz
grubo posiekanymi orzechami włoskimi Doprawiamy do smaku solą i
świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz