Taką
pyszną i prostą przekąskę możecie z powodzeniem zaserwować na
domówce czy przyjęciu. Jej wykonanie jest banalnie proste a
połączenie kremowego serka z wyrazistym pumperniklem i aromatycznym
łososiem wyjątkowo udane.
Składniki:
6
skibek pumperniklu
250g
kremowego serka kanapkowego
100g
wędzonego łososia
6
jajek M
długi
ogórek
szczypior
skórka
z cytryny
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy około 8 minut na półtwardo. Studzimy.
Kremowy
serek łączymy z skórką otarta z wyparzonej niewoskowanej cytryny
oraz drobno posiekanym szczypiorem.
Skibki
pumperniklu przekrawamy na pół. Każdą smarujemy sporą ilością
kremowego serka z dodatkami i układamy po plasterku wędzonego
łososia. Jajka przekrawamy na pół i układamy na łososiu. Ogórka
kroimy w plasterki i nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w jajko tworząc
żagiel.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz