Jeśli
macie 15 minut na przygotowanie obiadu i pusta lodówkę to jest to
propozycja dla Was.
Ten
makaron jest dla mnie kwintesencją prostej i smacznej kuchni
włoskiej.
SKŁADNIKI:
500g
makaronu spaghetti
sól
3-4
łyżki oliwy z oliwek extra virgin
4-5
ząbków czosnku
papryczka
pepperoni
natka
pietruszki
parmezan
PRZYGOTOWANIE:
Makaron
gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
W
czasie kiedy gotuje się makaron na dużej patelni rozgrzewamy oliwę
z oliwek. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki lub
opcjonalnie przeciskamy przez praskę lub szatkujemy. Papryczkę
przekrawamy na pół, wyciągamy pestki i kroimy w cieniutkie
paseczki. Czosnek wraz z papryczką przesmażamy chwile na oliwie
uważając żeby nie przypalić. Dodajemy odsączony makaron i razem
przesmażamy jeszcze dwie minutki. Całość posypujemy natka
pietruszki i wiórkami parmezanu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz