Piersi
z kurczaka są nudne? Wcale
nie!
Można
je przygotować na 1000 sposobów i za każdym razem smakują inaczej.
Polecam wersję paprykową
z aromatycznym tymiankiem!
Pysza obiad bez wydziwiani i skomplikowanych manewrów gotowy w 25 minut ;)
Dwie
duże piersi z kurczaka
2
strąki czerwonej
papryki
Duża
cebula
Sól,
pieprz, słodka papryka
Olej
do smażenia
Świeży
tymianek
opcjonalnie
250ml bulionu
Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i każdą dzielimy na cztery części. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Na
patelni rozgrzewamy olej. Układamy piersi i smażymy na złoto.
Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski paprykę i
cebulę w piórka.
Po
2-3 minutach dodajemy szklankę wody lub
bulionu
i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz