poniedziałek, 16 listopada 2015

Piersi paprykowe


Piersi z kurczaka są nudne? Wcale nie! Można je przygotować na 1000 sposobów i za każdym razem smakują inaczej. Polecam wersję paprykową z aromatycznym tymiankiem!
Pysza obiad bez wydziwiani i skomplikowanych manewrów gotowy w 25 minut ;)





Składniki:
Dwie duże piersi z kurczaka
2 strąki czerwonej papryki
Duża cebula
Sól, pieprz, słodka papryka
Olej do smażenia
Świeży tymianek
opcjonalnie 250ml bulionu


Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i każdą dzielimy na cztery części. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy piersi i smażymy na złoto. Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski paprykę i cebulę w piórka.

Po 2-3 minutach dodajemy szklankę wody lub bulionu i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut.

Serwujemy posypane świeżym tymiankiem w towarzystwie kaszy lub ryżu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly