Pyszne ciasteczka z mąki pełnoziarnistej
i cukru trzcinowego z dodatkiem jagód goji, które są doskonałym
źródłem przeciwutleniaczy i składników mineralnych oraz pełnych
magnezu nasion słonecznika. Są bardzo proste w przygotowaniu i nie
wymagają wykrawania ciasteczek.
SKŁADNIKI:
150g
masła
90g
cukru trzcinowego muscovado
200g
maki pełnoziarnistej pszennej typ 2000
2
żółtka
40g
jagód goji
40g
pestek słonecznika
WYKONANIE:
Mąkę przesiewamy, podajemy cukier,
masło i żółtka. Wyrabiamy szybko kruche ciasto. Na końcu
dodajemy jagody goji i słonecznik. Z ciasta formujemy walec o
średnicy 4-5 cm. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w
lodówce przez 40-50 minut. Kroimy w plastry i pieczemy na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą. Pieczemy w
180 stopniach C przez 12-14 minut.
Mmm, pychotki :)
OdpowiedzUsuńŚwietne i w dodatku jakie zdrowe! :D
OdpowiedzUsuń