czwartek, 20 listopada 2014

Pełnoziarniste ciasteczka z jagodami goji

Pyszne ciasteczka z mąki pełnoziarnistej i cukru trzcinowego z dodatkiem jagód goji, które są doskonałym źródłem przeciwutleniaczy i składników mineralnych oraz pełnych magnezu nasion słonecznika. Są bardzo proste w przygotowaniu i nie wymagają wykrawania ciasteczek.






SKŁADNIKI:

150g masła

90g cukru trzcinowego muscovado

200g maki pełnoziarnistej pszennej typ 2000

2 żółtka

40g jagód goji

40g pestek słonecznika





WYKONANIE:

Mąkę przesiewamy, podajemy cukier, masło i żółtka. Wyrabiamy szybko kruche ciasto. Na końcu dodajemy jagody goji i słonecznik. Z ciasta formujemy walec o średnicy 4-5 cm. Zawijamy w folię spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 40-50 minut. Kroimy w plastry i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą. Pieczemy w 180 stopniach C przez 12-14 minut.





2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly