Pyszna propozycja
dla osób dbających
o sylwetkę.
Roladki z piersi kurczaka wypełnione warzywami, pieczone bez dodatku
tłuszczu i zawinięte
w szynkę
szwarcwaldzką.
Palce lizać!
Składniki:
3 piersi z
kurczaka
6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
marchew
korzeń pietruszki
1/2 czerwonej papryki
1/2 średniej cukinii
masło
sól, czarny pieprz, tymianek
6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
marchew
korzeń pietruszki
1/2 czerwonej papryki
1/2 średniej cukinii
masło
sól, czarny pieprz, tymianek
Sposób
przygotowania:
Marchew oraz korzeń pietruszki gotujemy na pól miękko
w osolonej wodzie. Kroimy w słupki. Pierś
z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem
i rozkrajemy na dwie części.
Doprawiamy z obu stron sola i świeżo
mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem.
Paprykę
i cukinie kroimy w słupki. Na każdym
kawałku mięsa
(po stronie doprawionej tymiankiem) układamy po kawałku marchwi,
pietruszki, cukinii i papryki oraz mały kawałek masła. Szczelnie
zawijamy mięso
a następnie
owijamy w szynkę
szwarcwaldzką. Gotowe roladki
szczelnie zawijamy w folię
aluminiową
tworząc
"cukierki". Pieczemy w 180 stopniach C przez 20-25 minut.
Najlepiej smakują
z dodatkiem sosu jogurtowo-czosnkowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz