Szybki,
letni deser z owocami lasu, serkiem i karmelizowanymi pestkami dyni z
pewnością zasmakuje nie tylko łasuchom. Dzięki owocom i serkowi
zawiera witaminy, białko i przeciwutleniacze...
no i jest po prostu pyyyyszny :)
Deser
leśniczego
SKŁADNIKI:
(na
2 desery)
maliny
jagody
jeżyny
około
12 biszkoptów lub ciasteczek degestive
350g
serka waniliowego
2
łyżki miodu
3
łyżki pestek dyni
listki
i kwiaty mięty do dekoracji
WYKONANIE:
Miód
rozgrzewamy na małej patelni i dosypujemy pestki dyni. Karmelizujemy
przez kilka minut.
Na
dno wysokich szklanek układamy maliny, jeżyny i jagody. Przykrywamy
3 biszkoptami oraz ¼ serka. Powtarzamy warstwy owoce-biszkopt-serek.
Wierzch posypujemy owocami i karmelizowanymi pestkami dyni.
Dekorujemy listkiem i/lub kwiatem mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz