środa, 29 marca 2017

Leczo paprykowe

Przepis na to klasyczne, paprykowe leczo pochodzi od mojej mamy, która przygotowuje je od lat. Cudownie pachnie papryką a smakuje jeszcze lepiej :)




Składniki:
3 papryki czerwone
3 papryki żółte
3 papryki zielone
3-4 białe cebule
500-600g kiełbasy (dowolnej)
3 łyżki koncentratu pomidorowego
oliwa do smażenia
Sól, świeżo zmielony czarny pieprz, ostra papryka

Sposób przygotowania:
W dużym garnku podgrzewamy nieco oliwy i szklimy posiekane w kostkę cebule. Kiełbasy kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebulki. Przesmażamy razem aż kiełbasa się zarumieni. Papryki kroimy w dowolnej wielkości kostkę i dodajemy do garnka. Przesmażamy razem kilka minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy szklanką wody. Kontynuujemy gotowanie na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly