Z serii jajka-zwierzątka przedstawiam zabawne myszki, które dzięki ciekawej formie
podanie będą miłą odmianą nie tylko na wielkanocnym stole. Farsz z sardelami jest wyrazisty i
bardzo smaczny, z pewnością zasmakuje miłośnikom ryb.
Składniki:
6 jajek
2 filety z sardeli (anchois)
łyżka majonezu
biały pieprz
do dekoracji:
szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu
2 filety z sardeli (anchois)
łyżka majonezu
biały pieprz
do dekoracji:
szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu
Sposób
przygotowania:
Jajka gotujemy na
twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Rozcinamy na pół
i delikatnie wyciągamy żółtka. Zółtka, majonez i filety z
sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę
przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka
układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego
pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku.
zapraszam http://httphttpplyoutubecomewaklos2blogs.blogspot.com/,https://www.facebook.com/ewaklos2,https://plus.google.com/+EwaKapu%C5%9Bci%C5%84skaK%C5%82osMackiewicz/posts
OdpowiedzUsuń