niedziela, 29 marca 2015

Myszki - jajka faszerowane anchois

  Z serii jajka-zwierzątka przedstawiam zabawne myszki, które dzięki ciekawej formie podanie  będą miłą odmianą nie tylko na wielkanocnym stole. Farsz z sardelami jest wyrazisty i bardzo smaczny, z pewnością zasmakuje miłośnikom ryb.




Składniki:
6 jajek
2 filety z sardeli (anchois)
łyżka majonezu
biały pieprz
do dekoracji:
szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Rozcinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka. Zółtka, majonez i filety z sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku.


1 komentarz:

  1. zapraszam http://httphttpplyoutubecomewaklos2blogs.blogspot.com/,https://www.facebook.com/ewaklos2,https://plus.google.com/+EwaKapu%C5%9Bci%C5%84skaK%C5%82osMackiewicz/posts

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly