piątek, 8 września 2017

Koktajl bananowy z masłem orzechowym

Wyrazisty orzechowy koktajl z dodatkiem banana. Świetny na drugie śniadanie czy lekki podwieczorek. Masło orzechowe stanowi świetne dobre źródło witamin z grupy B, witaminy E oraz składników mineralnych: magnezu, fosfory, potasu. W potas bogate są również banany zawarte w koktajlu, natomiast kefir dzięki żywym kulturom bakterii doskonale reguluje pracę jelit.

 

Składniki:
(na dwa duże koktajle)
Banan 1 szt
Kefir szklanka
Masło orzechowe 1 czubata łyżeczka
Cynamon mielony szczypta
Mielony len lub błonnik 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:
Banana kroimy w mniejsze kawałki. Owoce, masło orzechowe, kefir, cynamon i len umieszczamy w dzbanku blendera i miksujemy na gładko. Serwujemy udekorowane truskawkami.


1 komentarz:

  1. Wow, uwielbiam wszelakie koktajle bananowe, dziękuje za super przepis :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly