Jeśli
znudziły Wam się klasyczne gotowane jajka z majonezem polecam
odświeżyć jajeczny klasyk przy pomocy zakwasu buraczanego. Dzięki
niemu zyskują nie tylko fantastyczny kolor ale również delikatny
buraczany smak.
Składniki:
6
jajek
300ml
zakwasu buraczanego
3
łyżki majonezu
rzeżucha
rzodkiewki
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy
do wysokiego naczynia. Zalewamy zakwasem na czerwony barszcz i
pozostawiamy na noc w lodówce.
Następnie
wyciągamy, delikatnie osuszamy, przekrawamy na pół.
Jajka
serwujemy z majonezem wymieszanym z 2-3 łyżkami zakwasu
buraczanego, rzeżuchą i kawałkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz