poniedziałek, 3 kwietnia 2017

Jajka w buraczanej otoczce

Jeśli znudziły Wam się klasyczne gotowane jajka z majonezem polecam odświeżyć jajeczny klasyk przy pomocy zakwasu buraczanego. Dzięki niemu zyskują nie tylko fantastyczny kolor ale również delikatny buraczany smak.



 
Składniki:
6 jajek
300ml zakwasu buraczanego
3 łyżki majonezu
rzeżucha
rzodkiewki

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Jajka obieramy ze skorupek i wkładamy do wysokiego naczynia. Zalewamy zakwasem na czerwony barszcz i pozostawiamy na noc w lodówce.
Następnie wyciągamy, delikatnie osuszamy, przekrawamy na pół.
Jajka serwujemy z majonezem wymieszanym z 2-3 łyżkami zakwasu buraczanego, rzeżuchą i kawałkami rzodkiewki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly