środa, 12 kwietnia 2017

Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo go zaostrza.




Składniki:
6 jajek
puszka tuńczyka w sosie własnym
2 łyżki majonezu
6 rzodkiewek
rzeżucha
świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno posiekanego szczypiorku. Na każda polówkę jajka nakładamy porcję farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly