Jajka
możemy faszerować na dziesiątki sposobów, dzięki czemu każdy
znajdzie swój ulubiony smak. Dodatek wyrazistego tuńczyka doskonale
komponuje się z delikatnym smakiem jajka a rzeżucha dodatkowo go
zaostrza.
Składniki:
6
jajek
puszka
tuńczyka w sosie własnym
2
łyżki majonezu
6
rzodkiewek
rzeżucha
świeżo
zmielony czarny pieprz
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy
i rozkrawamy na pół.
Tuńczyka
odsączamy z zalewy, mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku
świeżo mielonym czarnym pieprzem. Opcjonalnie możemy dodać drobno
posiekanego szczypiorku. Na każda polówkę jajka nakładamy porcję
farszu oraz rzeżuchę i kawałki posiekanej rzodkiewki. Oprószamy
świeżo mielonym pieprzem.
świetny ten blog i ciekawe treści
OdpowiedzUsuń