Wyraziste,
pikantnie doprawione pieczarki z nutą cytryny świetnie współgrają
z delikatnymi w smaku jajkami. Całość dopełnia lekko ostra
rukola.
Składniki:
4
jajka
200g
pieczarek
łyżka
masła
1
mała
cebula
1
łyżka
soku z cytryny
Sól,
świeżo
zmielony czarny pieprz, papryczka chilli
Sposób
przygotowania:
Jajka
gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy
i rozkrawamy na pół.
Pieczarki
oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy
grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny.
Doprawiamy do smaku sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem i
płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem. Na każdą
połówkę jajka nakładamy porcje farszu. Oraz listki świeżej
rukoli. Posypujemy płatkami chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz