poniedziałek, 10 kwietnia 2017

Jajka faszerowane pieczarkami


Wyraziste, pikantnie doprawione pieczarki z nutą cytryny świetnie współgrają z delikatnymi w smaku jajkami. Całość dopełnia lekko ostra rukola.





Składniki:
4 jajka
200g pieczarek
łyżka masła
1 mała cebula
1 łyżka soku z cytryny
Sól, świeżo zmielony czarny pieprz, papryczka chilli

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i rozkrawamy na pół.
Pieczarki oczyszczamy i siekamy w plasterki. Na łyżce masła przesmażamy grzyby z drobno posiekana cebulką i dodatkiem soku z cytryny. Doprawiamy do smaku sola , świeżo mielonym czarnym pieprzem i płatkami chilli. Całość miksujemy ręcznym blenderem. Na każdą połówkę jajka nakładamy porcje farszu. Oraz listki świeżej rukoli. Posypujemy płatkami chilli.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly