poniedziałek, 10 października 2016

Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i rzodkiewką

Lekka i zdrowa sałatka z świeżym szpinakiem, rzodkiewką i jakiem. Szpinak z powodzeniem można zastąpić rukolą lub roszponką.
 



Składniki:

100g świeżych liści szpinaku
½ pęczka rzodkiewki
100 ml jogurtu greckiego
2 jajka
kromka chleba pełnoziarnistego
sól, czarny pieprz, koperek, czosnek

Sposób przygotowania:

S
zpinak i rzodkiewkę dokładnie myjemy. Rzodkiewkę kroimy na cztery części. Kromkę chleba kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z odrobina oliwy i oregano.
Na talerzach układamy szpinak a na nim rzodkiewkę, jajka i grzanki. Jogurt grecki mieszamy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, solą, czarnym pieprzem i koperkiem. Całość polewamy jogurtem.


2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly