Pyszny
kremowy deser z kaszy jaglanej z dodatkiem słodkiego mango i kokosa.
Idealny dla osób unikających glutenu i dbających o dietę.
Składniki:
(na
4 desery)
1
szklanka kaszy jaglanej
1
szklanki mleka
1
szklanka mleka kokosowego
1
dojrzałe mango
1
łyżka wiórków kokosowych
łyżka
masła
ewentualnie
fruktoza, cukier, stewia do smaku
Sposób
przygotowania:
Kaszę
jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku.
Kaszę
umieszczamy w małym garnku i zalewamy mlekiem i mlekiem kokosowym.
Mango myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kaszy razem z wiórkami
kokosowymi. Gotujemy na małym ogniu raz po raz mieszając. Jeśli po
podanym czasie gotowania kasza będzie nadal twarda możemy dolać
nieco mleka. Pod koniec gotowania dodajemy łyżkę masła i
ewentualnie dosładzamy do smaku.
Serwujemy
ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz