Sałatka którą w naszej rodzinie przygotowuje każdy na różne 
okoliczności. Przy czym każdy modyfikuje ją z ze swoimi ulubionymi 
dodatkami. Ja do wariantu podstawowego dodałem chrupiące orzechy i seler
 naciowy, które doskonale się komponują i łamią słodki smak żurawiny.
Składniki:
słoik selera konserwowego
2 łodygi selera naciowego
duża garść suszonej żurawiny
garść posiekanych orzechów lub migdałów bez skórki
3 łyżki majonezu
sól. pieprz
2 łodygi selera naciowego
duża garść suszonej żurawiny
garść posiekanych orzechów lub migdałów bez skórki
3 łyżki majonezu
sól. pieprz
Sposób przygotowania:
Seler konserwowy odsączamy. Seler naciowy i orzechy/migdały drobno 
siekamy. Selery, orzechy, żurawinę i majonez łączymy, zostawiając nieco 
żurawiny i orzechów do dekoracji. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. 
Posypujemy pozostawionymi orzechami i żurawiną.
 
Brzmi ciekawie, wszystkie składniki z osobna lubię, ale nie umiem wyobrazić sobie całości. Dlatego trzeba będzie spróbować! :))
OdpowiedzUsuńJest SUPER POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuń