piątek, 10 listopada 2017

Pałki miodowo-musztardowe

Soczyste i słodkawe pałki z kurczaka z musztardą i ulubiona surówką znajda uznanie w każdego smakosza.




Składniki:
8 pałek z kurczaka
3 łyżki płynnego miodu
3 łyżki musztardy
ząbek czosnku
tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz

Sposób wykonania:
Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem czosnku, rozmarynem i tymiankiem. Powstała marynata polewamy pałki i dokładnie w niej obtaczamy. Pozostawiamy na minimum 2h, a najlepiej na noc.
Zamarynowanego kurczaka podlewamy ¾ szklanki wody i pieczemy w 180 stopniach C przez około 50 minut podlewając od czasu do czasu powstałym sosem.

1 komentarz:

  1. Takie pałeczki muszą pojawiać się od czasu do czasu u mnie :) Wyglądają świetnie, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly