Wrapy z tortilli z wyrazistym
tuńczykiem, lekko pikantna rukolą i słodkawa kukurydza to świetna
propozycja na przekąski na przyjęcia. Równie dobrze sprawdzi się
jako pożywne i pełnowartościowe śniadanie. Gorąco polecam!
Składniki:
4 placki pełnoziarnistej tortilli
puszka tuńczyka w sosie własnym
1/3 puszki kukurydzy
garść rzeżuchy
5-6 kawałków suszonych pomidorów
80g żółtego sera
3 łyżki majonezu
dwie duże
garście rukoli
czarny pieprz
Sposób
przygotowania:
W salaterce
mieszamy składniki farszu: odsączonego tuńczyka i kukurydzę,
posiekana rzeżuchę i suszone pomidory, starty na tarce o małych
oczkach żółty ser oraz majonez. Doprawiamy do smaku świeżo
mielonym czarnym pieprzem.
Placki tortilli podgrzewamy na patelni
grillowej lub zwykłej. Na każdą nakładamy porcje farszu i
posypujemy świeżą rukolą. Zawijamy w rulon i kroimy na mniejsze
porcje. Możemy spiąć wykałaczką żeby dobrze się trzymały.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz