środa, 15 marca 2017

Parówki w cieście francuskim

Danie jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest doskonałe na ciepłą kolację lub szybciutki poczęstunek dla gości. Można je w łatwy sposób modyfikować dodając ulubione składniki. Polecam!




Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
6 parówek
połowa słoiczka pesto pomidorowego
jajko
mak do posypania

Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie kroimy na 6 prostokątnych części. Każdą smarujemy warstwą pomidorowego pesto i układamy parówkę. Zawijamy ciasto szczelnie w rulon, a końcówki ciasta zlepiając w formę cukierka w papierku. Przygotowane porcje smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy makiem.
Pieczemy w piekarniku w temperaturze 220 stopni C przez około 20minut.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly