środa, 10 lutego 2016

Łódeczki z pumperniklu i wędzonego łososia

Taką pyszną i prostą przekąskę możecie z powodzeniem zaserwować na domówce czy przyjęciu. Jej wykonanie jest banalnie proste a połączenie kremowego serka z wyrazistym pumperniklem i aromatycznym łososiem wyjątkowo udane.







Składniki:

6 skibek pumperniklu

250g kremowego serka kanapkowego

100g wędzonego łososia

6 jajek M

długi ogórek

szczypior

skórka z cytryny



Sposób przygotowania:



Jajka gotujemy około 8 minut na półtwardo. Studzimy.

Kremowy serek łączymy z skórką otarta z wyparzonej niewoskowanej cytryny oraz drobno posiekanym szczypiorem.

Skibki pumperniklu przekrawamy na pół. Każdą smarujemy sporą ilością kremowego serka z dodatkami i układamy po plasterku wędzonego łososia. Jajka przekrawamy na pół i układamy na łososiu. Ogórka kroimy w plasterki i nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w jajko tworząc żagiel.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly