niedziela, 12 lipca 2015

Kokosowo-jagodowa jaglanka

Zdrowa i smaczna jaglanka z sezonowymi owocami i kokosem będzie świetną alternatywą dla owsianki i pyszną propozycją słodkiego, zdrowego śniadania.




Składniki:

(na 2 porcje)
100g kaszy jaglanej
czubata łyżka wiórków kokosowych
cukier do smaku
sól
pół puszki (około 100ml) mleka kokosowego
100 ml mleka
½ szklanki jagód
świeże owoce sezonowe
jagody goji

Sposób przygotowania:

Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy wodą o objętości 2 razy większej niż objętość kaszy. Dodajemy wiórki kokosowe, nieco soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę około 12-15 minut. Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem, dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu. Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i jagodami goji.

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly