sobota, 6 czerwca 2015

Makaron z truskawkami, serem feta i bazylią

Mój mąż nie lubi obiadów na słodko, więc rzadko takie robię. Ten jest jedynym, na jaki się skusi bez kwaszenia. Dzięki przełamaniu smaku truskawek bazylią oraz słoną fetą danie nie jest zbyt słodkie za to bardzo ciekawe w smaku.




Składniki
(na 4 porcje)
400g makaronu farfalle
500g truskawek
2 łyżeczki miodu
Duża garść liści Bazyli
Opakowanie sera feta

Sposób przygotowania
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. W czasie makaron się gotuje myjemy truskawki i odszypułkowujemy. Połowę miksujemy z listkami Bazyli i miodem na gładki mus. Druga połowę kroimy na 2 lub 4 części w zależności od wielkości owoców. Makaron wykładamy na talerze. Polewamy musem truskawkowym. Fetę kroimy w plastry i układamy na środku talerza. Dodajemy pokrojone truskawki. Dekorujemy listkiem bazylii.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly