piątek, 25 lipca 2014

Oatmeal porridge

Śniadaniowa owsianka z Wielkiej Brytanii. Zakochałam się w niej pracując w UK i przywiozłam ze sobą recepturę. Jest szybka i łatwa w przygotowaniu na zdrowe śniadanie, a także doskonale reguluje pracę jelit. Mój syn ją kocha, a ja razem z nim :)




Oatmeal porridge




SKŁADNIKI:
60 g otrębów owsianych
400ml mleka (lub wody)
łyżeczka cukru
szczypta soli
miód

świeże owoce (maliny, truskawki, jagody, porzeczki, jeżyny itp)


WYKONANIE:

Płatki owsiane wsypujemy do garnka o grubym dnie i zalewamy mlekiem lub ewentualnie wodą jeśli ktoś nie lubi mleka. Dodać sól i cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3-4 minuty, ciągle mieszając. Przelać do miseczek i skropić miodem wg. Uznania lub posypać świeżymi owocami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly