tag:blogger.com,1999:blog-9187163918045371561.post5077984058368861702..comments2024-03-25T12:28:14.425+01:00Comments on Pyry na Gaz: Szynka pieczonaSandrahttp://www.blogger.com/profile/15449662066241663998noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-9187163918045371561.post-36118196244995536452016-04-02T12:37:29.487+02:002016-04-02T12:37:29.487+02:00Takie „samograje” są najlepsze : ) Każdy się dziwi...Takie „samograje” są najlepsze : ) Każdy się dziwi kiedy mówię, że przygotowanie domowych wędlin to żadna filozofia i wcale nie trzeba poświęcać temu wiele czasu. Jest wiele prostych przepisów, gdzie cała sztuka polega na zamarynowaniu mięsa, a potem prostej obróbce termicznej. Co prawda prawdziwe wędliny wędzone są bardziej czasochłonne, ale w warunkach domowych wystarczy piekarnik albo garnek do gotowania (szynkowar). Taka wędlina jest o niebo lepsza od sklepowej, no i zdrowsza ;) Patent z miodem z pewnością wykorzystam, pozdrawiam!Fanka domowych wyrobówhttp://www.malinowynos.pl/article/1noreply@blogger.com