Strony

czwartek, 3 stycznia 2019

Wrapy wegetariańskie z awokado

Szybkie w przygotowaniu wrapy z tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione delikatnym serkiem lekko pikantną rukolą, papryką, ogórkiem i awokado są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę.

 
Składniki:
4 duże placki tortilla
serek kanapkowy śmietankowy
rukola
1 papryka czerwona
1 ogórek wężowy
1 awokado
szklanka posiekanych orzechów włoskich

Sposób przygotowania:
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z rukolą. Paprykę, ogórka i awokado myjemy i kroimy w podłużne kawałki. Warzywa układamy równomiernie na placku z rukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.



Czas przygotowania: 45'
Trudność: łatwe
Kaloryczność: 410 kcal / porcja



2 komentarze:

  1. Na pewno wyśmienicie smakują. Narobiłaś mi ochotę na wrapa, którego zrobię sobie pewnie po pracy. Nie mogę zbytnio jeść mięsa więc to będzie dla mnie idealna kolacja.

    OdpowiedzUsuń