poniedziałek, 31 października 2016

Sałatka z szpinakiem i jajkiem

Szpinak, rukola, jajko i wyraziste suszone pomidory. Kilka niewyszukanym składników na pyszną, lekką przystawkę lub posiłek do pracy.


piątek, 28 października 2016

Klopsy z szpinakiem

Klasyczne klopsiki wieprzowe zyskają zupełnie nowy wymiar, gdy wypełnimy je szpinakowym farszem z czosnkiem, cebulką i śmietanką. 
 

środa, 26 października 2016

Cytryny na zimę w korzennym syropie

Mróz za oknem, ciepły kocyk i pyszna korzenna herbata z cytrynką. Może być przyjemniej? Taka cytrynka z aromatem wanilii i cynamonu jest wyśmienita do zimowej herbaty (najlepiej razem z korzennym syropem).

poniedziałek, 24 października 2016

Deser z mango i chia

Prosty, nieskomplikowany deser z zaledwie kilku składników. Przygotowuje się go w kilka minut bez dodatku cukru a jest po prostu przepyszny.

 

piątek, 21 października 2016

Klasyczna sałatka niemiecka

Przedstawiam przepis na pyszną, szybką i tanią sałatkę naszych zachodnich sąsiadów. Składniki na nią są łatwo dostępne a przygotowanie bajecznie proste dlatego bez problemu możemy ją przygotować kiedy najdzie nas ochota. 

środa, 19 października 2016

Jednogarnkowe danie z mięsem i warzywami

Danie jednogarnkowe mają kilka fantastycznych zalet: smaki składników świetnie się przenikają, danie jest łatwe w przygotowaniu a po obiedzie nie mamy góry naczyń do zmywania.

poniedziałek, 17 października 2016

Daktylowe trufle z migdałami

Fit słodycze? Proszę bardzo! Słodziutkie trufle z daktyli i płatków migdałowych obtoczone gorzkim kakao przygotujemy w dosłownie kilka minut. Bezglutenowe, bez cukru, bez pieczenia i przepyszne!

piątek, 14 października 2016

Fasolka szparagowa z kurczakiem

Delikatny kurczak, mnóstwo fasolki szparagowej i aromatyczna czerwona papryka w jednym bardzo szybkim daniu obiadowym. Bez wymyślnych składników, długiego stania przy garnkach i skomplikowanych receptur.

środa, 12 października 2016

Placuszki ryżowe z pietruszką

Jest to bardzo łatwa i szybka w wykonaniu potrawa. Można ją dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione dodatki. Często robię ją kiedy zostanie mi z poprzedniego obiadu ryż i podaję zamiast ziemniaków czy tradycyjnego ryżu.

poniedziałek, 10 października 2016

piątek, 7 października 2016

Zupa krem pomidorowo-kokosowa

Nieco zaskakujące i baaardzo smaczne połączenie smaku pomidora i kokosa. Niewiarygodne jak niewielki dodatek nowego składnika może odmienić klasyczną pomidorową!

środa, 5 października 2016

Orientalne pieczarki z mleczkiem kokosowym

Wydawałoby się, ze pieczarki nie są w stanie nas niczym zaskoczyć. A jednak! W pikantnej odsłonie z mleczkiem kokosowym i pietruszką są po prostu przepyszne. Możemy serwować je jako danie główne z ryżem lub makaronem różowym bądź jako dodatek np. do sajgonek.


poniedziałek, 3 października 2016

Caprese z serkiem włoskim

Można by powiedzieć - takie proste i takie smaczne!

Kuchnia włoska jest nieskomplikowana i pyszna. Takie jest też klasyczne włoskie caprese, które równie dobrze smakuje z serkiem włoskim zamiast klasycznej mozzarelli. Delikatna, pyszna i aromatyczna sałatka. Niebo w gębie! 

Łapcie pomidory, teraz są najsmaczniejsze!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly