poniedziałek, 4 lipca 2016

Groszek z ricottą i pomidorkami

Najprostsze danie zwykle są najlepsze. Tak jest też w przypadku tej pysznej sałatki z zaledwie kilku składników. Gorąco polecam!







Składniki:




szklanka groszku

2 opakowania ricotty

300g pomidorków koktajlowych

oliw a z oliwek

sól, czarny pieprzem



Sposób przygotowania:



Pomidorki i groszek myjemy. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem ½ łyżeczki cukru przez około 6-8 minut. Przelewamy zimna wodą.

Pomidorki rozkrawamy na pól. Pomidorki i groszek łączymy z pokruszonym serkiem ricotta. Skrapiamy oliwa z oliwek i oprószamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.



1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Printfriendly